Întrebări frecvente despre încălzirea în infraroșu

1. Dacă comparăm convectoarele electrice și panourile cu infraroșu ENSY, în aceleași condiții (camera este izolată termic), care sunt beneficiile panourilor cu infraroșu?

Răspuns: În aceleași condiții, în aceeași cameră, aceeași zonă și volum a camerei, aceeași temperatură exterioară, consumul de energie al panourilor cu infraroșu este mai mic decât cel al convectoarelor electrice. Panouri cu infraroșu - 50 W / m² și convectoare electrice - 100 - 130 W / m².


2. Ce încălzire este mai profitabilă - încălzirea electrică prin pardoseală sau panourile cu infraroșu?


Răspuns: În condiții egale, o cameră cu o suprafață de până la 3 m², o baie, un balcon, o terasă - pardoseala electrică încălzită sunt mai convenabile și mai profitabile. O cameră cu o suprafață mai mare de 3 m² - este mai profitabil să instalați panouri cu infraroșu. Puterea încălzirii prin pardoseală electrică este distribuită - 160 W / m², puterea panourilor cu infraroșu ENSY - 50 W / m². De exemplu: 4 m² sau mai mult. Încălzirea prin pardoseală va consuma energie - 4m² x 160W = 640W. Și panourile cu infraroșu ENSY, cu o putere de 475 W, sunt utilizate pentru încălzirea până la 10 m². Panourile cu infraroșu ENSY încep să se încălzească în 3-5 minute după pornire. Acesta este timpul necesar pentru a se încălzi până la 100%. După aceea, veți simți imediat căldura moale și confortabilă. Toată căldura este transferată mai întâi în zona de confort, apoi pe pereți, tavan și podea. Încălzirea electrică prin pardoseală trebuie mai întâi să încălzească podeaua și apoi să înceapă să genereze căldură în aerul camerei.


3. Ce este mai profitabil de instalat - un cazan pe gaz sau încălzire în infraroșu?

Răspuns: Pentru casele cu o suprafață mai mare de 150 m2, unde temperatura exterioară în timpul iernii este sub -5 °, este mai profitabil să instalați încălzire pe gaz. Din mai multe motive:
- sarcina pe rețeaua electrică este redusă;
- se reduce costul lucrărilor în timpul instalării echipamentului de gaz și a racordului;
- gazul este mai ieftin decât electricitatea.
Pentru casele cu o suprafață de până la 150 m² - este foarte posibil să folosiți încălzire cu infraroșu. Puterea energiei electrice conectate la casă va fi suficientă fără probleme. Un sistem de încălzire cu infraroșu este:
- instalare rapidă și ușoară;
- nu necesită repararea spațiilor;
- controlul simplu al încălzirii prin termostate;
- sigur și confortabil.
În casele cu încălzire pe gaz, încălzirea cu infraroșu poate fi utilizată ca o suplimentare. În acest caz, consumul de energie electrică va fi la jumătate. Încălzirea suplimentară poate fi utilizată în extrasezon, în camere individuale și nu în toată casa.


4. Ce încălzire este mai profitabilă - încălzirea cu infraroșu sau cazanele cu combustibil solid?

Răspuns: Case cu o suprafață mai mare de 150 m², dacă există lemn de foc ieftin, pelete ieftine, cărbune ieftin în apropiere, este mai profitabil să se încălzească cu un cazan pe combustibil solid decât încălzirea în infraroșu. Dacă suprafața este mai mică de 150 m², atunci panourile cu infraroșu devin mai interesante. O combinație bună este un cazan pe combustibil solid (ziua) + încălzirea cu infraroșu (noaptea).


5. Cum afectează sănătatea?
Răspuns: Radiația infraroșie cu unde lungi este căldură moale, ca soarele la apus. Nu există flux de aer cald și încălzire puternică. Încălzirea are loc imperceptibil și inofensiv.

6. Dacă se sparge, unde să-l repare?

Răspuns: dacă există un caz de garanție, atunci vom trimite panoul către service sau îl vom schimba.

CARACTERISTICILE PANOURILOR CU INFRAROSU, PRINCIPIU DE FUNCTIONARE

Materialul pentru fabricarea panourilor cu infraroșu poate fi diferit, dar principiul de funcționare este același pentru toată lumea. O suprafață de încălzire plană, pe care se formează un fascicul de infraroșu termic cu o rază de la 1 m până la 4,5 m, depinde de puterea panoului și de temperatura suprafeței panoului.În raza fasciculului termic, toate obiectele sunt încălzite sub influența radiației cu undă lungă termică infraroșie. Această radiație corespunde radiației solare termice infraroșii. Pentru sănătatea oamenilor, animalelor și plantelor, este nu numai sigur, ci și util.

Care panou este cel mai bun?
Compania noastră vinde panouri cu infraroșu din 2015. Vindem panouri infrarosu din metal, ceramica. Acum oferim o noutate - panouri cu infraroșu PET. Motivul este că panourile metalice pot rugini în timp, panourile ceramice sunt foarte grele și durează mult să se încălzească până la 100% putere (20 de minute). Panourile PET cu infrarosu nu ruginesc, sunt usoare, se incalzesc pana la 110 grade in 3 minute. Panourile PET cu infraroșu ENSY pot fi instalate pe tavan, pe perete, pe podea (sunt incluse picioarele cu roți). 5 ani garantie. În opinia noastră, aceasta este cea mai bună opțiune pentru încălzirea caselor, apartamentelor, birourilor, farmaciilor, saloanelor, magazinelor, cafenelelor, restaurantelor, hotelurilor, spațiilor industriale. Când cumpărați panouri cu infraroșu ENSY, vă recomandăm să comandați suplimentar un termostat în magazinul nostru online. Există diferite termostate, chiar și cu control WIFI prin Internet. Puteți alege de pe site-ul nostru. Pentru a cumpăra un panou cu infraroșu cu termostat, trebuie să adăugați opțiunea termostat atunci când alegeți un panou. Termostatul va fi adăugat automat la comandă.
.
Care este diferenta dintre convectoare si panourile cu infrarosu?
Care este diferenta dintre convectoare si panourile cu infrarosu?
Ce este mai economic - un convector electric sau un panou cu infrarosu? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, este necesar sa definiti ce este un convector electric si ce este un panou cu infrarosu.
Un convector electric poate fi un aparat de aer conditionat, un incalzitor de ulei, un incalzitor cu ventilator, un simplu convector electric. Principiul incalzirii unei incaperi cu convectoare electrice este acelasi - elementul de incalzire transfera caldura in aer, aerul se incalzeste si se ridica spre tavan. Transfera caldura mai intai pe tavan, apoi pe pereti, pe podea, iar caldura reziduala este transferata in mijlocul incaperii. Pentru incalzirea cu convectoare electrice, mai intai trebuie sa incalziti tavanul, peretii si podeaua, iar apoi zona de confort este incalzita. Asa este aranjat aerul - atunci cand este incalzit, se ridica.
Panou cu infrarosu. Poate fi numit diferit:
panouri de incalzire cu infrarosu, panou de incalzire, panouri de incalzire, emitatoare de infrarosu, panou de infrarosu, panou de incalzire cu infrarosu, emitatori de infrarosu, incalzitoare cu infrarosu, panouri de incalzire, incalzitoare cu infrarosu, panouri cu infrarosu, emitator de infrarosu, panou de incalzire, incalzire electrica panouri, incalzitoare cu infrarosu, incalzire cu infrarosu, panouri de incalzire pe perete, convector cu infrarosu - toate sunt panouri cu infrarosu. Principiul schimbului de caldura cu panourile cu infrarosu, spre deosebire de convectoarele, este radiatia infrarosie, care incalzeste nu aerul, ci obiectele catre care este indreptat panoul. Pe suprafata panoului se creeaza o temperatura de aproximativ 100 de grade. Acest lucru creeaza radiatii infrarosii cu unda lunga (lungime de unda - 8,33 microni). Acest lucru este in conformitate cu spectrul solar. Panoul infrarosu transfera caldura catre toate corpurile, ocolind incalzirea aerului. Mai intai, corpurile din interiorul camerei sunt incalzite, apoi caldura de la corpurile incalzite incalzeste aerul, peretii si tavanul. Cand porniti convectorul electric, veti fi cald doar dupa ce peretii, tavanul si podeaua s-au incalzit. Cand porniti panoul IR, va veti simti imediat cald. Cand porniti convectorul electric, veti simti caldura numai dupa incalzirea peretilor, tavanului, podelei. Cand porniti panoul cu infrarosu, va veti simti imediat cald in zona dvs. de confort dupa ce panoul cu infrarosu se incalzeste pana la 100%. Incalzirea in infrarosu are loc sub forma unui fascicul de caldura. Raza acestui fascicul de caldura depinde de puterea panoului cu infrarosu. La o putere de 1000 W - lungimea fasciculului de caldura este de 3,5-4 m, la 450 W - 2 - 2,5 m. Caldura se raspandeste fara a ridica praf, fara zgomot. Efectul incalzirii cu infrarosu asupra oamenilor, animalelor si plantelor este benefic. In procesul de incalzire a camerei, caldura este emisa usor si imperceptibil. Aerul nu se usuca. Datorita utilizarii rationale a energiei termice, incalzirea cu infrarosu economiseste pana la 50% energie in comparatie cu incalzirea cu covector. De exemplu: pentru a incalzi 20 m², aveti nevoie de un panou cu infrarosu cu o putere de 1000 W sau un convector electric cu o putere de 2000 - 2200 W.
Trebuie spus ca atunci cand panoul cu infrarosu este instalat pe perete, exista un spatiu de aer intre perete si panou unde are loc convectia. Adica aerul cald se ridica. Din volumul total de incalzire, aceasta convectie poate fi de pana la 20%. Exista si modele de panouri cu infrarosu numite „panel-convector". Pe spatele unui astfel de panou, se adauga o foaie de metal in mod special, astfel incat caldura de la peretele din spate sa fie convertita in convectie. In astfel de modele, convectia este de pana la 30%. Acest lucru se face pentru a maximiza utilizarea energiei termice. Astfel de modele (panou-convector) incalzesc camera mai repede decat panourile cu infrarosu conventionale.
Un articol de Konstantin Avramenko, directorul companiei.
Consultare
Din ce materiale sunt fabricate panourile cu infrarosu?
Cele mai populare panouri cu infrarosu sunt realizate din astfel de materiale: metal, ceramica, PET (tereftalat de polietilen), sticla. Pentru a alege panoul potrivit, trebuie sa determinati cu exactitate scopul acestor panouri. In acelasi timp, trebuie inteles ca panourile PET cu infrarosu se incalzesc cel mai repede - 1 min 30 sec, panourile metalice cu infrarosu - 7 min; panouri din sticla infrarosu - 10 min, panouri ceramice infrarosu - 20 min.
Greutatea panoului:
- PET (1000W) - 6,6 kg;
- metal (1000W) - 15 kg;
- sticla (700W) - 15 kg;
- ceramica (1000W) - 25 kg.
Dimensiunile tuturor panourilor cu puterea corespunzatoare sunt aceleasi.
Preturile pentru panourile cu infrarosu sunt aproape aceleasi. Panourile cu infrarosu PET si panourile cu infrarosu din metal sunt putin mai ieftine, panourile din ceramica cu infrarosu si din sticla sunt mai scumpe. Preturile pentru panourile cu infrarosu sunt formate pe baza materialelor componente. Ceramica si sticla sunt materiale scumpe. Elementul de incalzire este sub forma unui cablu de incalzire si exista si o pelicula de incalzire cu carbon. Termostatele pot fi, de asemenea, incorporate in panouri cu infrarosu. Picioarele pot fi incluse. Diferite sisteme de protectie - de supraincalzire, de caderi de tensiune. Pretul este afectat si de logistica livrarii. Cu cat panoul este mai greu, cu atat transportul este mai scump.
PET cu infrarosu si panouri metalice pot fi instalate pe tavan, perete si podea. Panourile din ceramica si sticla cu infrarosu pot fi instalate pe perete si podea. Nu pot fi instalate pe tavan.
Perioada de garantie pentru toate modelele este aceeasi - 5 ani.
Aspectul panourilor din ceramica si sticla cu infrarosu este mai prezentabil in comparatie cu panourile din PET si metal cu infrarosu.
Eficienta termica maxima pentru panourile PET cu infrarosu. Se incalzesc cel mai repede (1 min 30 sec).Temperatura suprafetei este de 95-110 grade. Nu exista costuri suplimentare pentru incalzirea panoului, atat din punct de vedere al timpului cat si al energiei. Sunt universale la instalare (tavan, perete, podea). Plamanii. De incredere. O pelicula de incalzire de carbon este folosita ca element de incalzire.
Trebuie sa alegeti un panou cu infrarosu pe baza parametrilor enumerati. Ce putere sa alegi un panou cu infrarosu? Cititi articolul - „cum aleg un panou cu infrarosu"?
Cum sa alegeti (preluati) panourile cu infrarosu pentru incalzirea spatiului?
Cum sa alegi un panou cu infrarosu?
Pentru a alege panoul infrarosu potrivit, trebuie sa stiti:
- care este suprafata incintei si care este inaltimea tavanelor, unde ar trebui sa se faca incalzirea?;
- Exista incalzire in aceasta camera?;
Cat de bine este izolata camera?
Care este temperatura medie exterioara iarna in aceasta regiune?
Calculul puterii panourilor cu infrarosu pentru incalzirea cu infrarosu a unei incaperi cu inaltimea tavanului de pana la 3 m se bazeaza pe faptul ca incalzirea a 1 m² necesita 50 W de putere electrica a panourilor cu infrarosu. In acest caz, camera ar trebui sa fie bine izolata. De exemplu: pentru incalzirea cu infrarosu a unei incaperi de 50 m², vor fi necesare 2500 W de putere a panoului cu infrarosu. Pentru 100 m² - 5000 W. Daca camera este prost izolata (terasa inchisa), atunci se adauga 20% la putere. Incalzirea cu infrarosu este planificata in functie de zonele de confort (canapea, fotoliu, pat, masa, covor etc.). Este important ca panourile cu infrarosu sa fie cat mai aproape de zona de confort, iar panoul cu infrarosu sa fie desfasurat in aceasta directie. De asemenea, este important sa nu existe obstacole in fata panoului cu infrarosu (mobilier, perdele). Daca incalzirea cu infrarosu este utilizata ca incalzire suplimentara, adica exista deja un fel de incalzire in camera, atunci puterea electrica calculata a panourilor cu infrarosu este redusa cu 50%. Fiecare panou cu infrarosu are propria sa putere electrica. De exemplu: panouri PET cu infrarosu - 450W, 600W, 800W, 1000W, 1200W. Selectati puterea necesara a panoului cu infrarosu, astfel incat puterea electrica totala a panourilor cu infrarosu sa fie egala cu puterea calculata. De exemplu: puterea calculata a incalzirii cu infrarosu pentru o camera de 50 m² este de 2500 W. Camera are masa, canapea si fotoliu. Aceasta camera va necesita trei panouri cu infrarosu: 2 buc - 1000 W si 1 buc - 450 W (sau 600 W).
Puteti amplasa panouri cu infrarosu pe podea, pe perete, pe tavan. Panoul cu infrarosu pe care il selectati trebuie sa aiba capacitatea de montare adecvata.
Termostatul poate fi incorporat, dar poate fi achizitionat si separat de panoul cu infrarosu. Acum exista termostate programabile pentru saptamana (24/7), exista termostate controlate prin Internet, folosind telefoane mobile si WIFI.
Principalele costuri pentru achizitionarea, instalarea si functionarea panourilor cu infrarosu
Articol al directorului companiei, Konstantin Avramenko.
Principalele costuri pentru achizitionarea, instalarea si functionarea panourilor cu infrarosu:

- costul panourilor infrarosu;

- costul instalarii panourilor cu infrarosu;

- consumul zilnic de energie electrica prin panouri cu infrarosu;

- intretinere si reparare anuala a panourilor infrarosii.

De regula, costul unui panou cu infrarosu depinde de puterea acestuia. De exemplu, panouri PET cu infrarosu. Costul modelului P-450 este de 540 RON, iar modelul P-1200 696 RON, unde 450 si 1200 sunt indicatoarele de putere electrica a panoului infrarosu. De asemenea, costul este afectat de materialul de fabricatie al panoului cu infrarosu si prezenta picioarelor, un termostat incorporat, prezenta sistemelor de protectie. Panourile din ceramica si sticla cu infrarosu sunt mai scumpe decat panourile cu infrarosu din PET sau metal.

Instalarea panourilor cu infrarosu nu necesita cheltuieli mari. Panourile cu infrarosu sunt instalate pe picioare sau atasate de perete sau tavan (sunt incluse 4 dibluri si 4 suruburi).

Consumul de energie al panourilor cu infrarosu depinde direct de numarul de ore de functionare. In medie, daca camera este bine izolata si temperatura medie lunara exterioara nu este mai mica de -5 °, aceasta este de 5-6 ore pe zi. Daca temperatura exterioara este sub -10°, atunci panoul cu infrarosu poate functiona - 6-8 ore. Important: panoul cu infrarosu nu va putea incalzi camera mai mult decat poate incalzi acest panou cu infrarosu in functie de caracteristicile sale. Important: Trebuie utilizat un termostat pentru a opera panoul cu infrarosu. Acest lucru va va permite sa controlati eficient panoul cu infrarosu si sa nu pierdeti energie electrica.

Intretinerea panourilor cu infrarosu nu trebuie efectuata in afara sezonului. Reparatie in termen de 5 ani - gratuit in prezenta unui caz de garantie.

cum funcționează panourile cu infraroșu, panouri infraroșii><meta itemprop=
cum funcționează panourile cu infraroșu, panouri infraroșii
. încălzire în infraroșu


DESCRIERE:
Încălzire cu infraroșu ENSY. Costuri de încălzire - 50 W / m2,adică un panou de 500W va încălzi 10m².
Timp mediu de lucru(la -5 °): 5 ore/zi.
Generarea de căldură cu panouri infraroșii ENSA.
Instalarea și conectarea sunt foarte ușoare.Conexiune - într-o priză.
Nu sunt necesare reparații. Maximul este de a face găuri în perete pentru fixarea panourilor.
Timp de lucru estimat - 30 de ani, perioada de garanție - 5 ani.
Funcționare silențioasă, fără miros, fără praf.
Controlată de termostate programabile.


Instalarea panourilor:
1) pe podea (picioare cu roți incluse);
2) pe perete (4 dibluri și 4 șuruburi incluse);
3) pe tavan.

Care este cea mai bună metodă de montare?
Răspuns: O caracteristică distinctivă a încălzirii cu infraroșu este acțiunea direcționată a fasciculului de căldură. Panoul infrarosu ENSY 1000 W are un fascicul de caldura de 3,5 m. Panourile trebuie amplasate in directia zonei de confort (pat, masa, canapea, fotoliu, covor etc.). La început, căldura va fi transferată către corpurile și obiectele către care este îndreptat panoul. După aceea, căldura va fi dată pereților, tavanului, podelei. Proprietarul camerei însuși alege zonele de confort. Și pe baza acestui lucru, este selectată metoda și locul de atașare a panoului cu infraroșu.

Recomandări:
nu atârnați perdelele în fața panourilor cu infraroșu
nu obstrucționați panourile cu mobilier (dulap, masă etc.).
cum funcționează panourile cu infraroșu, panouri infraroșii><meta itemprop=
Click to order
ORDER
Total: 
PROMO CODE
discount 10%
YOUR NAME
DESTINATAR
Nume firmă,Adresa,persoana responsabila
dacă - o persoană juridică
Your Email
DESTINATAR
Your Phone
DESTINATAR
Adresă de livrare
Adresa: ___________oras (sat) / judet
Conditii de livrare si politica de confidentialitate
trebuie sa cititi si sa confirmati
Payment method