Panou(Incalzitoare) radiant infrarosu Teploceramic si SunWay: panouri radiante cu infrarosu, convectore radiante cu infrarosu, incalzitor pentru baie cu uscator de prosoape.

Descrierea panourilor radiante, incalzitoare radiante, convectoare radiante ale marcilor Teploceramica si SunWay
PANOU ceramic cu infrarosu Teploceramic
Material - ceramica

PANOU radiant ceramic Teploceramic

Principalele caracteristici ale panou radiant ceramic Teploceramic: panouri radiante ceramice cu infrarosu incalzesc incaperea folosind unde infrarosii. Lungimea de unda a panourilor radiante ceramice infrarosu este de 8,33 microni. Aceasta radiatie infrarosie este sigura si benefica pentru oameni. Radiatia infrarosie similara este produsa de o soba ceramica si un semineu din piatra. Radiatia infrarosie a panouri radiante ceramice infrarosu incalzeste intens si profund peretii camerei. Datorita acestui fapt, caldura este retinuta in camera pentru o lunga perioada de timp. Radiatia termica infrarosie produsa de panou radiant ceramic infrarosu are un efect benefic asupra sanatatii umane, sporind imunitatea si accelerand procesul de regenerare celulara.
Elemente structurale ale panouri radiante ceramice infrarosu:
 • Partea frontala (panoul) a panoului radiant ceramic infrarosu este realizata din granit portelan. Material - aschii de granit, presate cu amestecuri de nisip, argila si alte componente. Acest material a fost ales pentru fabricarea corpului panoului radiant ceramic cu infrarosu deoarece este puternic si durabil, nesupus distrugerii sub influenta umiditatii si a temperaturilor ridicate. Pentru rezistenta la impact si frumusetea panoului cu emisie de ceramica in infrarosu, suprafata ceramica este acoperita cu un strat de glazura de 1,5 mm grosime deasupra, ceea ce face suprafata sa stralucitoare.
 • Elementul de incalzire din panoul radiant ceramic infrarosu este un filet nicrom in dubla izolare. In mod obisnuit, un astfel de fir de nicrom este utilizat in cuptoarele care functioneaza la temperaturi de mii de ori mai mari decat temperatura din panoul ceramic infrarosu. Datorita marjei mari de siguranta a firului de nicrom, durata de viata a panoului radiante ceramica cu infrarosu este de 30 de ani. Izolarea dubla a firului de nicrom elimina complet riscul de deteriorare si incendiu si, prin urmare, defectarea panoului cu infrarosu asociata cu supratensiuni, supraincalzire si scurtcircuite.
 • Materialul cadrului panou radiant ceramic infrarosu este metal. Grosimea metalului 1 mm – asigura rezistenta si durabilitatea cadrului panoului ceramic infrarosu. Metalul este vopsit cu vopsea pulbere italiana. Tehnologia vopsirii - vopsire dubla - in interior si exterior, cu ardere suplimentara intr-un cuptor special. Acest cadru nu se teme de umiditate.
 • Umplerea interioara a panoului radiant ceramic infrarosu: intre cele doua panouri ceramice se afla un sandwich din mai multe straturi de materiale termoizolante (straturi termoizolante rezistente la caldura). Prin urmare, temperatura peretelui din spate al panoului de emisie ceramica infrarosu este de aproximativ 50 ℃, iar temperatura peretelui frontal este de 85-95 ℃. Sandvisul interior este umplut cu un adeziv special care conecteaza toate elementele interne ale panou radiant ceramica in infrarosu. Compozitia adeziva a panou radiant ceramic infrarosu este o solutie de mediu din patru componente care conecteaza toate elementele incalzitorului cu infrarosu. Cand adezivul se intareste, panoul devine un monolit. Dupa turnarea adezivului, sub presiune, elementul de incalzire al panou radiant ceramic cu infrarosu este fixat in siguranta si nu intra in contact cu aerul, ceea ce reduce probabilitatea de deteriorare a firului de nicrom la zero.
 • Sistem de protectie la supraincalzire pentru panou radiant infrarosu ceramica - deconecteaza automat panoul de la sursa de alimentare daca temperatura suprafetei frontale a panoului devine mai mare decat cea setata in termostatul incorporat.
 • Puteti seta temperatura suprafetei panoului si temperatura aerului in camera incalzita folosind termostatul incorporat, care regleaza functionarea panou radiant ceramic cu infrarosu folosind doi senzori: senzorul de temperatura a suprafetei panoului ceramic si senzorul de temperatura a aerului din camera incalzita. camera. Panou ceramic infrarosu are incorporat un termostat electronic programabil (24/7). Instructiunile termostatului pot fi descarcate de aici.
 • Montarea (instalarea) panou radiant ceramic infrarosu se realizeaza pe perete sau montata pe podea, pe picioare cu roti. Panou ceramic infrarosu Teploceramic include un kit de montare (4 dibluri si 4 suruburi) si o schema de instalare cu un sablon pentru gaurile de montare. Picioarele cu roti nu sunt incluse cu panou radiant ceramic infrarosu si trebuie achizitionate separat.
PANOU metalic infrarosu SunWay
Material - metal.

PANOU radiant metalic SunWay

Principalele caracteristici ale panou radiant metalic cu infrarosu „SunWay":
- panouri radiante cu infrarosu din metal radiant incalzesc camera folosind unde infrarosii. Lungimea de unda a panou radiant metal cu infrarosu este de 8,33 microni. Aceasta radiatie infrarosie este sigura si benefica pentru oameni. Radiatii infrarosii similare sunt produse de soare, sobe ceramice si semineu din piatra. Radiatia termica infrarosie creata de un panou radiant metalic infrarosu are un efect benefic asupra sanatatii umane, crescand imunitatea si accelerand procesul de regenerare celulara.
Elemente structurale ale panou radiant metalic cu infrarosu:
 • Panou radiant metalic infrarosu este realizat din otel de 0,85 mm -1 mm. Corpul panou radiant metalic cu infrarosu este vopsit cu pulbere pe ambele parti, pe interior si pe exterior.
 • Elementul de incalzire al panou radiant metalic cu infrarosu este un fir nicrom in dubla izolare. De obicei, un astfel de fir de nicrom este utilizat in cuptoarele care functioneaza la temperaturi de mii de ori mai mari decat temperatura panou radiant metalic infrarosu. Datorita factorului de siguranta ridicat al firului de nicrom, durata de viata a panou radiant metal cu infrarosu este de 30 de ani. Izolarea dubla a firului de nicrom elimina complet riscul de deteriorare si incendiu si, prin urmare, defectarea panou radiant metal cu infrarosu asociata cu supratensiuni, supraincalzire si scurtcircuite.
 • Umplutura interioara a panou radiant metalic infrarosu este formata din mai multe straturi de materiale termoizolante (straturi termoizolante termorezistente). Prin urmare, temperatura peretelui din spate al panoului radiant metalic cu infrarosu este de aproximativ 50 ℃, iar temperatura peretelui frontal este de 85-95 ℃. Sandvisul interior este umplut cu un adeziv special care conecteaza toate elementele interne ale panoului radiant metalic cu infrarosu. Compozitia adeziva a panoului radiant metalic cu infrarosu este o solutie de mediu cu patru componente care conecteaza toate elementele incalzitorului cu infrarosu. Cand adezivul se intareste, panoul devine un monolit. Dupa turnarea lipiciului sub presiune, elementul de incalzire al panou radiant metalic cu infrarosu este fixat in siguranta si nu intra in contact cu aerul, ceea ce reduce probabilitatea de deteriorare a firului de nicrom la zero.
 • Sistem de protectie la supraincalzire pentru panou radiant metalic infrarosu - deconecteaza automat panoul de la sursa de alimentare daca temperatura suprafetei frontale a panoului devine mai mare decat cea setata in termostatul incorporat.
 • Puteti seta temperatura suprafetei panoului si temperatura aerului din camera incalzita folosind termostatul incorporat, care regleaza functionarea panoului radiant metalic cu infrarosu folosind doi senzori: senzorul de temperatura a suprafetei panoului radiant metalic si senzor de temperatura aerului in camera incalzita panou radiant metalic infrarosu este dotat cu un termostat electronic programabil (24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana). Instructiunile termostatului pot fi descarcate de aici.
 • Montarea (instalarea) panou radiant metalic infrarosu se realizeaza pe perete sau montat pe podea, pe picioare cu roti. Setul panou radiant metalic cu infrarosu include un kit de montare (4 dibluri si 4 suruburi) si o diagrama de instalare cu un sablon pentru gauri de montare. Picioarele cu roti nu sunt incluse cu panou radiant metalic cu infrarosu si trebuie achizitionate separat.
CONVECTOR ceramica infrarosu Teploceramic
Material - ceramica si otel

CONVECTOR-PANOU radiant ceramic, Teploceramic

Convector-panou ceramic radiant cu infrarosu este un convector 2 in 1 si panou infrarosu (hibrid). Un convector radiant, spre deosebire de un panou radiant, transfera caldura in proportie: 50% caldura in infrarosu si 50% convectie a aerului. Un panou infrarosu obisnuit (nu conteaza din ce material este facut) transmite energie termica in proportie de 20% convectie si 80% radiatie infrarosie. Cresterea convectiei are loc datorita designului convectorului radiant. Convectorul radiant se obtine prin atasarea unei cutii metalice pe spatele panoului cu infrarosu. Radiatia termica de la peretele din spate al panoului incalzeste cutia metalica si aerul din ea. Pentru un transfer mai mare de caldura, izolatorul termic a fost indepartat de pe panoul cu infrarosu si toata caldura generata de peretele din spate intra in convectie. Intr-o cutie de metal, aerul se incalzeste si se ridica, creand un flux de covectie. Un convector ceramic radiant este utilizat in incaperi cu izolatie termica slaba, deoarece rata de incalzire a aerului din camera si cantitatea de energie termica eliberata este mai mare decat cea a unui panou infrarosu conventional. Peretele frontal al convectori radiant infrarosu emite caldura in infrarosu.
Descrierea convectorului radiant ceramic infrarosu:
 • Partea din spate a convectorului infrarosu este o cutie metalica cu gauri, partea din fata este o placa ceramica de 10 mm grosime.
 • Elementul de incalzire al convector radiant ceramic infrarosu este un fir de nicrom in dubla izolare. Este folosit de obicei in cuptoare care functioneaza la temperaturi de mii de ori mai mari decat temperatura unui convector radiant ceramic cu infrarosu. Datorita fiabilitatii mari a firului de nicrom, durata de viata a convector radiant ceramic cu infrarosu este de 30 de ani. Izolarea dubla a elementului de incalzire elimina complet riscurile de deteriorare a convector radiant ceramic infrarosu asociate cu supratensiuni, supraincalzire si scurtcircuite.Peretele frontal al convector radiant ceramic cu infrarosu este de 85-95 ℃, peretele din spate al cutiei metalice este de 45 ℃.
 • Intr-un convector radiant ceramic cu infrarosu, toate elementele interne sunt umplute cu un adeziv special sub presiune.Acest adeziv are o solutie de mediu de patru componente. Cand adezivul se intareste, convectorul radiant ceramic infrarosu devine o unitate monolitica. Datorita umplerii de inalta calitate cu amestecul adeziv, elementul de incalzire este fixat in siguranta si nu intra in contact cu aerul, ceea ce reduce probabilitatea de deteriorare a convector radiant ceramic cu infrarosu la zero.
 • Sistemul de protejare a convector radiant ceramic infrarosu de supraincalzire - deconecteaza automat panoul infrarosu de la sursa de alimentare daca temperatura suprafetei frontale a panoului devine mai mare decat cea setata.
 • Puteti seta temperatura suprafetei convectorului radiant ceramic cu infrarosu si temperatura aerului din camera incalzita folosind termostatul electronic programabil incorporat, care regleaza functionarea panou infrarosu folosind doi senzori: senzorul de temperatura a suprafetei panoului si aerul senzor de temperatura in camera incalzita. Instructiunile termostatului pot fi descarcate de aici.
 • Montarea (instalarea) convector radiant ceramic infrarosu se realizeaza pe perete sau pe podea, pe picioare cu roti. Convectorul radiant ceramic cu infrarosu vine cu un kit de instalare si o diagrama de instalare cu un sablon pentru gaurile de montare. Picioarele cu roti nu sunt incluse si trebuie achizitionate separat.
Incalzitor baie ceramica cu infrarosu cu uscator,Teploceramic
Material - ceramica

Calorifere baie portprosop CERAMIC,Teploceramic

Calorifere baie portprosop CERAMIC incalzit 2 in 1. Tipul de caldura este radiatie infrarosu cu unda lunga. Lungimea de unda a panourilor radiante ceramice cu infrarosu este de 8,33 microni. Aceasta radiatie infrarosie nu este doar sigura, ci chiar si benefica pentru oameni.
Descrierea designului unui Calorifere baie portprosop CERAMIC.
Calorifere baie portprosop CERAMIC consta dintr-un panou radiant cu infrarosu ceramic, un uscator de prosoape metalic, un cronometru si o sursa de alimentare incorporate, un sistem de protectie impotriva supraincalzirii si un sistem de montare pe perete.
 • Calorifere baie portprosop CERAMIC incalzeste camera si usuca prosoapele folosind un panou radiant cu infrarosu ceramic, care poate fi incalzit pe toata suprafata panoului de la +25°C la +90°C. Panoul radiant cu infrarosu ceramic este format din doua placi ceramice (grosimea placii ceramice este de 6 mm). Materialul placii ceramice este ceramica.
 • Temperatura din panoul radiant cu infrarosu ceramic este creata folosind fir de nicrom dublu izolat. Durata de viata a filetului nicrom este proiectata pentru 30 de ani sau mai mult. Alimentarea electrica a incalzitorului cu infrarosu ceramic pentru baie este de 210-230 V, puterea electrica a calorifere baie portprosop CERAMIC este indicata in numele modelului - de la 250 W la 400 W.
 • Temperatura suprafetei panoului radiant cu infrarosu ceramic si puterea acestuia sunt controlate cu ajutorul unui cronometru incorporat. Cronometrul incorporat are 4 moduri de functionare: 25% putere, 50% putere, 75% putere si 100% putere. Gradul de protectie al cronometrului este IP 54 (nu va temeti de umiditate si picaturi de apa). Instructiunile pentru cronometrul incorporat sunt atasate acestui articol si pot fi vizualizate (descarcate).
 • Calorifere baie portprosop CERAMIC are sistem de protectie impotriva supraincalzirii panoului ceramic. Daca temperatura depaseste temperatura setata de modul temporizator, alimentarea cu energie a panoului radiant cu infrarosu ceramic este oprita. Conectarea la o priza de 220 V se realizeaza cu ajutorul unui cablu electric cu fisa Euro.
 • Calorifere baie portprosop CERAMIC are uscator de prosoape. Suportul de uscare este format din bare transversale de care sunt atarnate prosoape si un cadru pentru prindere. Barele transversale sunt dispuse sub forma unei scari. Acest aranjament al barelor transversale ale incalzitorului de baie ceramica cu infrarosu va permite sa uscati eficient si rapid prosoapele umede. Materialul barelor de prosoape si cadrul pentru prindere este din otel inoxidabil lustruit. Acest material va permite sa utilizati incalzitorul de baie din ceramica cu infrarosu pe toata durata de viata in incaperi umede, fara teama de rugina pe metal.
 • Metoda de instalare a unui calorifere baie portprosop CERAMIC - montare pe perete. Setul de livrare include un kit de montare (4 dibluri si 4 suruburi) si un sablon pentru gauri de montare.
Incalzitor baie ceramica cu infrarosu cu uscator,Teploceramic
Material - ceramica

Calorifere baie portprosop CERAMIC,Teploceramic

Calorifere baie portprosop CERAMIC incalzit 2 in 1. Tipul de caldura este radiatie infrarosu cu unda lunga. Lungimea de unda a panourilor radiante ceramice cu infrarosu este de 8,33 microni. Aceasta radiatie infrarosie nu este doar sigura, ci chiar si benefica pentru oameni.
Descrierea designului unui calorifere baie portprosop CERAMIC
Incalzitorul de baie din ceramica cu infrarosu consta dintr-un panou radiant cu infrarosu ceramic, un uscator de prosoape metalic, un cronometru si o sursa de alimentare incorporate, un sistem de protectie impotriva supraincalzirii si un sistem de montare pe perete.
 • Calorifere baie portprosop CERAMIC incalzeste camera si usuca prosoapele folosind un panou radiant cu infrarosu ceramic, care poate fi incalzit pe toata suprafata panoului de la +25°C la +90°C. Panoul radiant cu infrarosu ceramic este format din doua placi ceramice (grosimea placii ceramice este de 6 mm). Materialul placii ceramice este ceramica.
 • Temperatura din panoul radiant cu infrarosu ceramic este creata folosind fir de nicrom dublu izolat. Durata de viata a filetului nicrom este proiectata pentru 30 de ani sau mai mult. Alimentarea electrica a incalzitorului cu infrarosu ceramic pentru baie este de 210-230 V, puterea electrica a incalzitorului cu infrarosu ceramic pentru baie este indicata in numele modelului - de la 250 W la 400 W.
 • Temperatura suprafetei panoului radiant cu infrarosu ceramic si puterea acestuia sunt controlate cu ajutorul unui cronometru incorporat. Cronometrul incorporat are 4 moduri de functionare: 25% putere, 50% putere, 75% putere si 100% putere. Gradul de protectie al cronometrului este IP 54 (nu va temeti de umiditate si picaturi de apa). Instructiunile pentru cronometrul incorporat sunt atasate acestui articol si pot fi vizualizate (descarcate).
 • Calorifere baie portprosop CERAMIC are sistem de protectie impotriva supraincalzirii panoului ceramic. Daca temperatura depaseste temperatura setata de modul temporizator, alimentarea cu energie a panoului radiant cu infrarosu ceramic este oprita. Conectarea la o priza de 220 V se realizeaza cu ajutorul unui cablu electric cu fisa Euro.
 • Calorifere baie portprosop CERAMIC are uscator de prosoape. Suportul de uscare este format din bare transversale de care sunt atarnate prosoape si un cadru pentru prindere. Barele transversale sunt dispuse sub forma unei scari. Acest aranjament al barelor transversale ale incalzitorului de baie ceramica cu infrarosu va permite sa uscati eficient si rapid prosoapele umede. Materialul barelor de prosoape si cadrul pentru prindere este din otel inoxidabil lustruit. Acest material va permite sa utilizati incalzitorul de baie din ceramica cu infrarosu pe toata durata de viata in incaperi umede, fara teama de rugina pe metal.
 • Metoda de instalare a unui calorifere baie portprosop CERAMIC - montare pe perete. Setul de livrare include un kit de montare (4 dibluri si 4 suruburi) si un sablon pentru gauri de montare.
Incalzitor de baie metal cu infrarosu cu uscator,SunWay
Material - otel inoxidabil.

Calorifere baie portprosop METALIC,SunWay

Calorifere baie portprosop METALIC incalzit 2 in 1. Tip de caldura - radiatie infrarosie cu unda lunga. Lungimea de unda a panourilor radiante metalice in infrarosu este de 8,33 microni. Aceasta radiatie infrarosie nu este doar sigura, ci chiar si benefica pentru oameni.
Descrierea designului unui calorifere baie portprosop METALIC.
Incalzitorul de baie metalic cu infrarosu este compus dintr-un panou radiant metalic cu infrarosu, un suport metalic pentru prosoape, un cronometru incorporat si sursa de alimentare, un sistem de protectie la supraincalzire si un sistem de montare pe perete.
Incalzitorul de baie metalic cu infrarosu incalzeste camera si usuca prosoapele folosind un panou radiant metalic cu infrarosu, care poate fi incalzit pe toata suprafata panoului de la +25°C la +90°C.
 • Panoul radiant cu infrarosu metalic este compus din doua placi de otel (grosimea placii de otel este de 1 mm). Material carcasa – otel inoxidabil lustruit.
 • Temperatura din panoul radiant cu infrarosu metalic este creata folosind un fir de nicrom dublu izolat. Durata de viata a filetului nicrom este proiectata pentru 30 de ani sau mai mult. Alimentarea calorifere baie portprosop METALIC este de 210-230 V, puterea electrica a calorifere baie portprosop METALIC este indicata in numele modelului - de la 300 W.
 • Temperatura suprafetei panoului radiant cu infrarosu metalic si puterea acestuia sunt controlate de un temporizator incorporat. Cronometrul incorporat are 4 moduri de functionare: 25% putere, 50% putere, 75% putere si 100% putere. Gradul de protectie al cronometrului este IP 54 (nu se teme de umiditate si picaturi de apa). Instructiunile pentru cronometrul incorporat sunt atasate acestui articol si pot fi vizualizate (descarcate).
 • Calorifere baie portprosop METALIC are sistem de protectie la supraincalzire. Daca temperatura suprafetei panoului depaseste temperatura setata de modul temporizator, alimentarea cu energie a panoului infrarosu din metal care emite este oprita. Conectarea la o priza de 220 V se realizeaza cu ajutorul unui cablu electric cu stecher Euro.
 • Calorifere baie portprosop METALIC este echipat cu uscator de prosoape. Suportul pentru prosoape este format din bare de care sunt atarnate prosoape si un cadru pentru fixare. Barele de prosoape sunt dispuse sub forma unei scari. Aceasta aranjare a barelor incalzitorului de baie ceramica cu infrarosu va permite sa uscati eficient si rapid prosoapele umede. Materialul suporturilor pentru prosoape si cadrul de montare este din otel inoxidabil lustruit. Acest material va permite sa utilizati calorifere baie portprosop METALIC pe toata durata de viata in zone umede fara teama de rugina pe metal.
 • Metoda de instalare a unui radiator metalic cu infrarosu pentru o baie este montarea pe perete. Setul de livrare include un kit de montare (4 dibluri si 4 suruburi) si un sablon pentru gauri de montare.

CARACTERISTICILE PANOURI RADIANTE , PRINCIPIU DE FUNCTIONARE

Unul dintre principalii indicatori ai calitatii unui panou radiant este materialul din care este fabricat. Durata de viata, siguranta, respectarea mediului, confortul si rentabilitatea unui panou radiant depind de materialul din care este fabricat avionul care emite caldura in infrarosu. Temperatura de suprafata a panou radiant poate varia de la 45°C la 100°C. Temperatura suprafetei panou radiant din ceramica si metal (convector) atinge 95°C. Calitatea radiatiei infrarosii termice este afectata de suprafata panou radiant; cu cat dimensiunea panou radiant este mai mare, cu atat latimea fasciculului de incalzire termica este mai mare. Lungimea fasciculului de caldura al unui panou radiant este afectata de temperatura de incalzire a suprafetei panou radiant, adica de puterea electrica a panou radiant. De exemplu, pentru un panou radiant ceramic Teploceramic cu o putere de 500W, raza infrarosu termic are o raza de radiatie termica de pana la 2 m, iar pentru un panou radiant metalic SunWay, cu o putere de 1000W, are un raza de 3,5 - 4m. Aceasta raza de caldura infrarosie incalzeste tot ceea ce loveste. Radiatia infrarosie termica de la panou radiant are lungime de unda lunga si corespunde radiatiei termice infrarosii de la soare. Nu este doar sigur, ci si benefic pentru sanatatea oamenilor, animalelor si plantelor. Pentru a alege un material pentru un panou radiant cu infrarosu - metal, ceramica, sticla sau PET, trebuie sa cunoasteti caracteristicile acestora.
Deoarece temperatura de incalzire a suprafetei panou radiant afecteaza lungimea razei termice infrarosii, primul factor la alegere este
timpul de incalzire a panou radiant:
- Panou radiant metalic infrarosu SunWay se incalzeste pana la 95°C in 7 minute (se raceste in 10 minute);
- panou radiant ceramic infrarosu Teploceramic se incalzeste pana la o temperatura de 95°C in 15 minute (se raceste cel putin 20-25 minute);
- panou radiant infrarosu din sticla se incalzeste pana la o temperatura de 95°C in 10 minute;
- Panou PET radiant se incalzeste pana la o temperatura de 95°C in 3 minute.
Durata de viata este afectata de calitatea materialului panoului radiant cu infrarosu:
- panou radiant infrarosu metalic SunWay si panou radiant infrarosu ceramic Teploceramic au o durata de viata de 30 de ani sau mai mult;
- panou radiant din sticla are o durata de viata de 5-10 ani;
- panou PET radiant are o durata de viata de 1-5 ani, in functie de calitatea plasticului.
Instalarea panou radiant cu infrarosu:
- panou radiant ceramic infrarosu Teploceramic se instaleaza pe perete sau podea;
- panou radiant infrarosu metalic si panoul infrarosu PET pot fi instalate pe perete, podea si tavan;
- panou de sticla infrarosu este instalat pe perete.
Aspectul panou radiant cu infrarosu este important atunci cand le selectati pentru interiorul spatiilor:
- panou radiant ceramic infrarosu Teploceramic se incadreaza bine intr-un interior de casa, va arata grozav intr-un salon de infrumusetare, va fi frumos sa-l vezi intr-un hotel de orice clasa, chiar arata bine intr-o sala de sport. 10 optiuni de culoare pentru panou radiant infrarosu ceramic Teploceramic: alb, negru, bej, diverse culori marmorate. Suprafata panou radiant ceramic este lucioasa si stralucitoare. Rezistenta geometriei panou radiant ceramic infrarosu la temperaturi ridicate. Panou radiant ceramic infrarosu ultra-subtire - 1,5 cm grosime, fara rama in jurul perimetrului panou radiant ceramic infrarosu. Nu exista mirosuri cand se lucreaza la temperaturi ridicate. Panou radiant din ceramica cu infrarosu Teploceramic se potriveste bine cu semineele, parchetul si placile ceramice si, de asemenea, arata bine impotriva mobilierului scump si a covoarelor scumpe. Se misca usor pe picioare cu roti, care pot fi achizitionate separat pentru panouri radiante infrarosii;
- Panou radiant metal infrarosu SunWay are 3 culori - alb(luciu), negru si bej. Panou radiant metalice cu infrarosu arata bine atat in apartamente private, cladiri rezidentiale, cat si in spatii comerciale si industriale. Panou radiant metalice cu infrarosu SunWay sunt vopsite cu pulbere pe ambele parti, in exterior si in interior. Nu exista mirosuri cand se lucreaza la temperaturi ridicate. Grosimea panou radiant metalic cu infrarosu este de 15 mm, nu exista cadru. Rezistenta buna a geometriei panou radiant metalic infrarosu la temperaturi ridicate. Panou radiant metal SunWay arata bine pe fundalul peretilor vopsiti, al parchetului laminat, al covoarelor si al linoleumului. Se misca usor pe picioare cu roti, care pot fi achizitionate separat pentru panourile radiante cu infrarosu;
- panou PET radiant. Aceasta optiune este cea mai potrivita pentru spatiile comerciale.
Fiabilitatea si siguranta panou radiante cu infrarosu:
- panou radiant ceramic infrarosu Teploceramic. Piatra naturala este un material durabil, prietenos cu mediul. Sarma de incalzire din nicrom cu izolatie dubla.
- Panou radiant metal infrarosu SunWay. Grosimea metalului - 1,0 mm. Sarma de incalzire din nichel cu dublu izolat acoperit cu pulbere. La taierea metalului, se utilizeaza taierea cu laser de inalta precizie;
- panou din sticla infrarosu. Sticla este un material fragil, greu de prelucrat si utilizat;
- panou PET radiant infrarosu. Comportamentul plasticului la temperaturi ridicate (100°C) este instabil in toate sensurile: poate schimba geometria, poate modifica duritatea si este posibil mirosul (in functie de calitatea plasticului).
Un panou radiant din orice material care este incalzit la 95°C se teme de o carpa umeda rece! Ceramica se poate crapa, vopseaua de pe suprafata metalica se poate deteriora sau plasticul se poate deforma. Asigurati-va ca asteptati pana cand panou radiant s-a racit complet si numai atunci poate fi sters cu o carpa umeda.
Costul panou radiant depinde de material:
- cele mai scumpe sunt panourile radiante din sticla;
- panou radiant ceramic infrarosu Teploceramic – pe locul doi;
- panou radiant metal infrarosu SunWay – pe locul trei in clasament;
- Panou PET radiant este cel mai ieftin.
Va doresc sa faceti alegerea corecta si sa va bucurati de caldura panoului radiante cu infrarosu.

Care este diferenta dintre convectoar si panou radiant cu infrarosu?

Aceasta publicatie este pentru cei care se indoiesc sau nu inteleg de ce un panou radiant cu infrarosu economiseste 50% energie in comparatie cu un convector. Pentru a intelege mai bine acest lucru, le voi pune acestor oameni o intrebare simpla - de ce pe Pamant, la aceeasi latitudine, de exemplu in Bucuresti, temperatura aerului este vara (+) 28°C, iar iarna - (-) 10° C? In acelasi timp, transferul de caldura este acelasi, puterea sursei de energie termica - soarele - ramane neschimbata! Multi oameni stiu raspunsul din manualele scolare, dar este putin probabil sa-l explice.

Soarele este o sursa de radiatii infrarosii, cu ajutorul careia toate obiectele de pe Pamant sunt incalzite. Radiatia infrarosie trece prin spatiu (vid), prin spatiul aerian al Pamantului si loveste obiectele si suprafata Pamantului. Intensitatea incalzirii obiectelor si a suprafetei Pamantului depinde de unghiul razelor infrarosii si de puterea radiatiei infrarosii. Puterea soarelui este aceeasi atat iarna, cat si vara. Se modifica doar unghiul de inclinare a axei Pamantului fata de soare. Vreau sa spun ca atunci cand aerul pamantului este incalzit, pierderea de caldura a pamantului este secundara. Primar – unghiul de inclinare si puterea razelor infrarosii.

Nici un singur vulcan, 1000 de vulcani, nu va putea incalzi aerul Pamantului cu caldura lor. Pentru ca aerul cald se ridica si elibereaza toata caldura in gol. Nici macar cel mai puternic convector nu poate incalzi o camera de 10 m² care nu are acoperis. Dar panoul cu infrarosu o poate face! Chiar daca nu exista aer in camera! Pentru a incalzi o camera cu un convector, aveti nevoie de o „coperta" cu izolatie termica buna, altfel aerul cald nu va umple volumul necesar al incaperii. Pentru un convector, principalul lucru este izolarea termica a incaperii! Pentru un panou cu infrarosu, factorii primari sunt unghiul razelor infrarosii fata de suprafata obiectelor si puterea panoului. Aceasta este diferenta dintre un convector si un panou cu infrarosu. Acum vorbesc despre incalzirea unei camere - ca despre crearea unei temperaturi confortabile pentru o persoana intr-o anumita grosime a stratului de aer dintr-o camera, dar nu vorbim despre incalzirea peretilor, tavanului si podelei. Prin urmare, desigur, izolarea termica este importanta si pentru panourile cu infrarosu, dar acest concept este secundar. Trebuie amintit ca obiectele din camera sunt deja incalzite, iar aerul este incalzit de obiecte.Eficacitatea radiației termice infraroșii poate fi observată pe exemplul Lunii - atunci când razele soarelui cad la suprafață, temperatura de pe suprafața Lunii este de +170°C. Dar când Luna se află în umbră, temperatura de la suprafața sa este de -170°C. După cum știți, nu există aer pe Lună.
Voi da un exemplu din practica mea de a vinde panouri cu infrarosu. In 2015, am inceput sa vand panouri cu infrarosu. Anul acesta iarna a fost foarte rece la Kiev. Temperatura a scazut sub -25°. Directorul unui magazin de bauturi alcoolice a contactat compania mea. Magazinul este un chiosc metalic cu o suprafata de 30 - 35 m², fara izolatie termica, usa din sticla, fara ferestre. In magazinul sau, sampania a inceput sa explodeze dimineata de frig, iar vanzatoarea lucra in haina de blana, manusi si ingheta. Totodata, in magazin, pe tejghea, a stat si a lucrat non-stop (24 de ore) o suflanta termica cu o putere de 2,5 kW. I-am oferit directorului magazinului un panou metalic infrarosu cu o putere de 1 kW. Oferta a fost tentanta pentru el, dar au existat si indoieli mari - o suflanta de 2,5 kW nu putea face fata, dar un panou cu infrarosu de 1 kW ar trebui sa faca fata!? Mai mult, panoul cu infrarosu, la acea vreme, era de 3 ori mai scump decat orice convector. Nu doar el s-a indoit, ci si eu. Pentru ca eram nou in vanzarea panourilor cu infrarosu si nu intelegeam diferenta dintre un convector si un panou. Prin urmare, i-am sugerat directorului sa ia panoul cu infrarosu fara sa plateasca si sa-i verifice eficacitatea. Daca problemele magazinului sau sunt rezolvate, atunci el plateste pentru acest panou. Daca nu, atunci il intoarce inapoi. El a testat functionarea acestuia timp de o saptamana la o temperatura exterioara de (-)23°C. Rezultat: sampania a incetat sa mai traga, vanzatoarea a inceput sa lucreze fara manusi - a devenit confortabila! Acesta a fost primul panou cu infrarosu pe care l-am vandut personal. De atunci nu am nicio indoiala cu privire la eficienta panourilor cu infrarosu. Peste 8 ani, au fost vandute peste 10.000 de bucati de panouri cu infrarosu. Printre cumparatori se numara proprietarii de apartamente, case, magazine, saloane de infrumusetare, farmacii etc. Exista cumparatori care cred ca un panou cu infrarosu de 1kW poate incalzi un intreg apartament cu trei camere la +22°C! Ei cumpara si sunt foarte suparati ca nu este asa. Fiecare panou cu infrarosu este proiectat pentru un anumit volum al camerei. Este important de retinut ca razele de radiatie infrarosie nu trebuie blocate de un dulap, perdele, canapea etc. Lungimea fasciculului de caldura variaza de la 1,5 m pana la 4,5 m, in functie de puterea panoului infrarosu. Daca comparam un convector si un panou cu infrarosu pe baza zonei de incalzire a aceleiasi incaperi (inaltimea tavanului 2,7 m), de exemplu 18 m², atunci puterea convectorului ar trebui sa fie de 2-2,5 kW, iar puterea panoul infrarosu ar trebui sa fie de 1 kW; pentru 15 m² - puterea convectorului 1,5 kW si panou infrarosu - 750 kW; pentru 10 m², puterea convectorului este de 1,0 kW, iar panoul cu infrarosu este de 0,5 kW. Acestea sunt date tehnice dovedite de-a lungul anilor de munca!

Un articol de Konstantin Avramenko, directorul companiei.

Consultare
Din ce materiale sunt fabricate panourile radiante cu infrarosu?
Cele mai populare panouri radiante cu infrarosu sunt realizate din astfel de materiale: metal, ceramica, sticla, plastic. Temperatura de suprafata a panoului infrarosu la 100% putere este de 95-110°C. Prin urmare, este foarte important sa intelegeti din ce material va sunt oferite panourile cu infrarosu! Fiecare dintre aceste materiale reactioneaza diferit la temperaturi ridicate. Acest lucru afecteaza fiabilitatea si durabilitatea panourilor cu infrarosu. Voi incepe cu plasticul (tereftalat de polietilen glicol - PET). Caracteristicile sale:
 • densitate - 1,38-1,4 g / cm³,
 • temperatura de inmuiere (t dim.) - 245 ° C,
 • punctul de topire (t pl.) - 260 ° C,
 • temperatura de tranzitie sticloasa (t st.) - 70 ° C,
 • temperatura de descompunere - 350 °C.
Avantaje: usoara, se incalzeste rapid pana la 110 °C.
Dezavantaje: arde rapid la temperaturi ridicate. Cat vor dura? de la 1 la 5 ani.In China, producatorii dau de obicei o garantie pentru aceste panouri radiante cu infrarosu - 1 an. Dar sunt si cei care dau - 5 ani. Nimeni nu stie cat vor rezista aceste panouri, deoarece sunt produse pentru maxim 3 ani. Acest lucru este nou pe piata UE in 2022. De obicei, vanzatorii acestor panouri nu scriu o descriere a materialului in reclama pentru a nu speria cumparatorul. Astfel de panouri cu infrarosu PET sunt potrivite pentru spatii nerezidentiale si pot fi considerate panouri cu infrarosu de clasa economica. Pretul plasticului in China este scazut - exista mult! In 2022, am livrat un lot de proba de panouri cu infrarosu PET. Avem o garantie de 5 ani si o sustinem. In sezonul 2023, compania noastra nu mai importa panouri cu infrarosu din PET. Ne iubim clientii si dorim sa oferim doar ce este mai bun, cea mai inalta calitate. Mai mult, panourile radiante cu infrarosu sunt concepute pentru confort si siguranta! Atunci cand decideti sa cumparati panouri radiante cu infrarosu PET, principalul factor este pretul mic si dorinta de a incerca panou radiant, economiseste energie sau nu?! Nu toti cumparatorii sunt seriosi cu privire la faptul ca panourile radiante cu infrarosu sunt incalzite la o temperatura de -100 ° C.
Intrucat compania noastra a abandonat panourile radiante cu infrarosu PET, in locul lor am importat panouri radiante cu infrarosu din metal SunWay.
Sunt confectionate din otel laminat la rece de 1 mm grosime. Metalul este vopsit cu pulbere pe ambele parti in trei culori - alb, bej si negru. In procesul de productie, o masina cu laser de inalta precizie este folosita pentru a taia foile metalice. Metalul este cu siguranta mai greu si putin mai scump decat plasticul, dar nu va faceti griji pentru temperaturi! Otelul face fata perfect temperaturilor ridicate, iar producatorul ofera cu incredere o garantie - 5 ani Durata de viata a panourilor metalice este calculata de producator pentru 30 de ani.
Cel mai frumos, prietenos cu mediul si rezistent la temperatura, care este folosit pentru productia de panouri radiante cu infrarosu, este ceramica! Nu ma voi ascunde - acesta este materialul meu preferat. Panou radiant ceramic Teploceramic seamana cu o soba ceramica din casa. Caldura emisa de panou radiant ceramic Teploceramic este moale, confortabila si confortabila. Iarna, este bine sa dormi langa aceasta soba ceramica. Ceramicului nu ii place sa fie lovit cu obiecte dure, nu ii place sa fie frecat cu o carpa umeda pe o suprafata fierbinte (se poate crapa). Trebuie doar sa stergeti panoul racit (rece).
Panourile radiante ceramice infrarosu Teploceramic sunt realizate din gresie portelanata - un material natural ecologic, grosimea placii este de 10mm. Ceramica functioneaza in aceste panouri ca un acumulator de caldura. Dupa ce este deconectata de la sursa de alimentare, ceramica degaja caldura acumulata in 20-30 de minute. Alegerea culorilor este mare - alb, bej, negru si mai multe optiuni marmorate.
Panourile radiante din sticla SunWay sunt realizate din sticla securizata cu grosimea de 8 mm. Culori: ultra alb si negru. Atrage prin frumusetea si caracterul sau practic.
Cum sa alegeti (preluati) panourile radiate cu infrarosu pentru incalzirea spatiului?
Cum sa alegi un panou radiant cu infrarosu?
Pentru a alege panou radiant potrivit, trebuie sa stiti:
 • care este suprafata incintei si care este inaltimea tavanelor, unde ar trebui sa se faca incalzirea?;
 • Exista incalzire in aceasta camera?;
 • Cat de bine este izolata camera?;
 • Care este temperatura medie exterioara iarna in aceasta regiune?
Calculul puterii panouri radiante pentru incalzirea cu infrarosu a unei incaperi cu inaltimea tavanului de pana la 3 m se bazeaza pe faptul ca incalzirea a 1 m² necesita 50 W de putere electrica a panouri radiante. In acest caz, camera ar trebui sa fie bine izolata. De exemplu: pentru incalzirea cu infrarosu a unei incaperi de 50 m², vor fi necesare 2500 W de putere a panoului cu infrarosu. Pentru 100 m² - 5000 W. Daca camera este prost izolata (terasa inchisa), atunci se adauga 20% la putere. Incalzirea cu infrarosu este planificata in functie de zonele de confort (canapea, fotoliu, pat, masa, covor etc.). Este important ca panourile radiante sa fie cat mai aproape de zona de confort, iar panou radiant cu infrarosu sa fie desfasurat in aceasta directie. De asemenea, este important sa nu existe obstacole in fata panou radiant (mobilier, perdele). Daca incalzirea cu infrarosu este utilizata ca incalzire suplimentara, adica exista deja un fel de incalzire in camera, atunci puterea electrica calculata a panou radiant este redusa cu 50%. Fiecare panou radiant cu infrarosu are propria sa putere electrica: 500W-1000W. Selectati puterea necesara a panou radiant, astfel incat puterea electrica totala a panou radiant sa fie egala cu puterea calculata. De exemplu: puterea calculata a incalzirii cu infrarosu pentru o camera de 50 m² este de 2500 W. Camera are masa, canapea si fotoliu. Aceasta camera va necesita trei panouri radiante: 2 buc - 1000 W si 1 buc - 500 W .
Puteti amplasa panouri radiante cu infrarosu pe podea, pe perete, pe tavan. Panou radiant pe care il selectati trebuie sa aiba capacitatea de montare adecvata.
Termostatul poate fi incorporat, dar poate fi achizitionat si separat de panou radiant cu infrarosu. Acum exista termostate programabile pentru saptamana (24/7), exista termostate controlate prin Internet, folosind telefoane mobile si WIFI.

DE CE TREBUIE SA CUMPARATI DE LA NOI?

Compania noastra este distribuitorul oficial pentru vanzarea panouri radiante Teploceramic si SunWay in Bulgaria si Romania.
 • Quality

  8 ani de lucru de succes pe piata panourilor radiante infrarosii.Produs perfect! Cea mai buna calitate! Bun sortiment!
 • Preturi mici

  Livrări directe de la cei mai buni producători de panouri radiante cu infraroșu. Preturi avantajoase pentru cumparatori pe panouri radiante, calorifere baie portprosop, convectoare radiante, termostate pentru incalzire, livrare gratuita la adresa, sistem de reduceri, abordare individuala.
 • Service in garantie

  8 ani de experiență în service în garanție a panourilor cu infraroșu nu este suficient!
Principalele costuri pentru achizitionarea, instalarea si functionarea panouri radiante.
Articol al directorului companiei, Konstantin Avramenko.
Principalele costuri pentru achizitionarea, instalarea si functionarea panouri radiante:
 • costul panouri radiante;
 • costul instalarii panouri radiante;
 • consum zilnic de energie electrica prin panouri radiante;
 • intretinere si reparare anuala a panouri radiante.
De regula, costul unui panou cu infrarosu depinde de puterea acestuia si de materialul din care este fabricat. De exemplu, panouri ceramice cu infrarosu TEPLOCeramic. Costul modelului TCM-RA 1000 (white) este de 1088 RON, unde 1000 este indicatorul de putere electrica al panou radiant - 1000W. De asemenea, costul este afectat de prezenta picioarelor, a unui termostat incorporat, a prezentei sistemelor de protectie. Toate modelele de panouri radiante ceramice au un sistem de protectie la supraincalzire, precum si un termostat programabil incorporat. Picioarele nu sunt incluse si trebuie achizitionate separat.
Instalarea panouri radiante nu necesita repararea spatiilor. Panouri radiante sunt instalate pe picioare sau atasate de perete sau tavan (4 dibluri si 4 suruburi incluse). Fiecare panou radiant TEPLOCeramic si SunWay are un cablu de alimentare cu stecher, care este conectat la o priza de 215-235 V. Setati termostatul incorporat si porniti panou radiant cu infrarosu. Toate acestea se pot face independent. Setul cu panou include instructiuni de utilizare si un sablon pentru marcarea gaurilor in perete.
Consumul de energie al panouri radiante depinde direct de numarul de ore de functionare. In medie, daca camera este bine izolata si temperatura medie lunara exterioara nu este mai mica de -5 °, aceasta este de 5-6 ore pe zi. Daca temperatura exterioara este sub -10°, atunci panou radiant poate functiona - 6-8 ore. Important: panou radiant cu infrarosu nu va putea incalzi zona incaperii mai mult decat este indicat in specificatiile tehnice. Important: Trebuie utilizat un termostat pentru a opera panou radiant. Acest lucru va va permite sa controlati eficient panou radiant si sa nu pierdeti energie electrica.
Nu este necesara intretinerea panouri radiante ceramica si metal. Puteti sterge suprafata panoului cu o carpa de praf (acest lucru se poate face numai cand panou radiant este rece). Reparatie in termen de 5 ani - gratuit in prezenta unui caz de garantie.