Termostate.Totul despre termostate pentru încălzire.

Termostate centrala,termostat wireless,termostat centrala wireless,termostate calorifere,termostat centrala wifi,capete termostat calorifer,termostat ambiental,termostat smart,termostat incalzire pardoseala.
Preț
Ce este asta?

Termostate

Definiție termostat, scop, principiu de funcționare, tipuri de termostate
Ce este un termostat?
Un termostat este un dispozitiv pentru mentinerea constanta a unei temperaturi stabile. Termostatele pot fi folosite atat acasa, cat si la serviciu. Exista diferite variante de termostate care asigura controlul temperaturii pentru un anumit obiect.
Principiul de functionare al termostatului este de a inchide si deschide circuitul electric atunci cand se atinge temperatura setata. La comanda unuia dintre senzorii de temperatura, releul este activat si termostatul porneste sau opreste alimentarea elementelor de incalzire.
Un termostat este un dispozitiv mecanic sau electronic instalat pe echipamentul de incalzire pentru a regla temperatura in incaperea incalzita. Exista termostate mecanice care regleaza temperatura in trepte, si sunt electronice care pot regla temperatura fara probleme, pana la zecimi de grade.
Principiul de functionare al termostatului mecanic se bazeaza pe capacitatea anumitor metale de a se schimba (indoi sau devia) in functie de temperatura:
• Cand este incalzita la o temperatura predeterminata, banda bimetalica se deflecteaza, intrerupand circuitul electric.
• Dupa racire, se intoarce la locul sau si finalizeaza circuitul.
• Prin rotirea unui maner special se modifica distanta dintre placile bimetalice, ceea ce duce la cresterea sau scaderea incalzirii.
Termostatul electronic functioneaza impreuna cu un modul electronic, senzori si un bloc senzor. Aici, in locul unei placi bimetalice, se folosesc rezistente, in care, in functie de temperatura, rezistenta se modifica, informatia despre care este transmisa modulului electronic si da o comanda de a porni sau opri incalzitorul.
Un avantaj important al termostatelor electronice moderne este abilitatea de a le programa pentru timpii de pornire si oprire si temperatura. Exista si termostate fara fir care va permit sa controlati incalzitorul de la distanta folosind un smartphone sau un computer prin Wi-Fi sau Bluetooth. Si daca apar probleme, informatiile relevante sunt trimise la telefon.
Termostatele electronice functioneaza silentios, in timp ce termostatele mecanice emit clicuri caracteristice periodice la pornire si oprire.
Pe baza sistemelor de incalzire, termostatele sunt impartite in:

* termostate de incalzire in pardoseala

********************************************
* termostat centrala

********************************************
* cap termostat calorifer(robineti termostat)

********************************************
* termostat ambiental

********************************************
* CENTRALINA, regleta de cleme, controler wireless

************************************************************

Termostat incalzire pardoseala

Apa si incalzire electrica in pardoseala.
Termostat incalzire pardoseala trebuie sa poata trece prin el insusi un curent electric de cel putin 16A. In acest caz, termostatul conecteaza alimentarea la cablul electric de incalzire.
Pentru podele cu incalzire cu apa - 3A. In acest caz, termostat incalzire pardoseala conecteaza puterea la servo-actionarea electrica a colectorului de apa sau conecteaza puterea la cazan sau pompa.
Avem termostat incalzire pardoseala universale de incalzire prin pardoseala care sunt potrivite atat pentru incalzirea electrica prin pardoseala, cat si pentru incalzirea prin pardoseala cu apa.
Termostat incalzire pardoseala controleaza temperatura podelei calde folosind doi senzori. Un senzor – extern (lungimea cablului 3m). Este asezat pe podea. Al doilea senzor este intern, pentru a masura temperatura aerului. Sunt stabilite doua temperaturi - podea si camera. Cand se atinge temperatura setata, unul dintre cele doua, releul se activeaza si opreste alimentarea cu energie. De regula, acuratetea valorilor temperaturii este de ±0,5 °C.
Termostat incalzire pardoseala pot fi cu fir sau fara fir. Termostat incalzire pardoseala wireless este format din doua parti - un termostat si o unitate releu. Conexiunea dintre locatia de montare a termostatului si locatia de montare a releului este wireless, prin frecventa radio. Termostat cu fir - atat releul, cat si termostatul sunt gazduite intr-o singura carcasa. Conexiunea de la locul de instalare a termostat incalzire pardoseala la echipament este prin cablu.
O functie importanta pentru termostat incalzire pardoseala este programarea temperaturii pentru un anumit timp. Termostatele noastre (HY02B05-2-WiFi, HY-02B07H LCD) sunt programabile timp de 7 zile. Puteti seta temperatura pentru anumite momente ale zilei sau saptamanii. Termostat incalzire pardoseala va functiona in ciclul de program setat.
Termostat incalzire pardoseala poate fi controlat prin butoane de pe carcasa sau prin internet - de la distanta, printr-un smartphone si o conexiune WiFi. Cand termostatul este conectat la internet, numele modelului contine denumirea „WiFi".
Termostat incalzire pardoseala poate fi montat pe perete sau intr-o cutie de montare in perete. Este posibila si instalarea de termostate speciale pe o sina in tabloul electric.
Functii importante pentru termostate:
 • blocati cheile termostatului de la copii;
 • „fereastra deschisa – ventilatie";
 • iluminarea ecranului;
 • trecerea din modul programare la control manual;
 • salvarea setarilor dupa oprirea sursei de alimentare a termostatului.
important! Un senzor de podea este o necesitate! Fara acest senzor, este posibil ca functionarea cablului de incalzire sa nu fie configurata corect. Aceasta inseamna ca poate exista un consum excesiv de energie electrica.
Un termostat incalzire pardoseala cu senzor de temperatura a aerului poate fi utilizat pentru a controla nu numai o podea calda, ci si dispozitivele electrice de incalzire. De exemplu: panouri cu infrarosu, convectoare.
Preturile si caracteristicile termostatelor pentru pardoseala incalzita sunt indicate in descrierea termostatelor HY02B05-2-WiFi, HY-02B07H din magazinul nostru.

Termostat HYSEN, HY02B05-2-WiFi
WiFi, senzor extern de podea si senzor de aer

Termostate сentrala

Pentru toate tipurile de cazane de incalzire
Termostate сentrala functioneaza ca un releu de cheie. Au o sursa de alimentare separata de la boiler. Indicatorii de curent sunt suficienti 5A.
Termostate сentrala pot fi cu fir si fara fir. Termostate сentrala cu cablu sunt conectate la cazan prin fire din locul unde este instalat termostatul. Termostate сentrala fara fir pentru incalzirea cazanelor constau din doua parti - un termostat si un releu. Comunicarea intre termostat si releu se face prin radiofrecventa, fara cabluri. Racordarea la centrala se face prin fire de la locul de instalare a releului.
Termostate сentrala pot fi controlate manual sau prin internet. Prin control prin internet folosind un smartphone si WiFi de oriunde din lume unde exista o conexiune la internet. In magazinul nostru, un astfel de termostate сentrala wireless este reprezentat de modelul - ENSY WT08/R07-WiFi. Acest model este potrivit pentru toate tipurile de cazane, pentru orice marca.
Pretul si caracteristicile termostatului sunt indicate in descrierea termostatului ENSY WT08/R07-WiFi din magazinul nostru.

Termostate сentrala Ensy WT-08/R07 WIFI
wireless, WiFi, OS Android sau IOS, programabil 24/7

Cap termostat calorifer(robinet termostat)

Termostate pentru incalzire cu calorifer
Robineti termostat sunt proiectate pentru a regla cantitatea de lichid de racire furnizata radiatorului de apa prin inchiderea sau deschiderea supapei termostatice a radiatorului, in functie de temperatura reala a camerei si de temperatura setata in termostat. Exista doua tipuri robineti termostat- mecanice si electronice. Capetele termice mecanice sunt reglate manual prin rotirea capului in jurul axei sale. Principiul de functionare al unui cap termic cu termostat mecanic este descris mai sus in articolul - „Ce este un termostat?" Robineti termostat electronice - programabile 24/7. Instalarea si controlul termostatului calorifer electronice se realizeaza cu ajutorul butoanelor si a unui ecran situat in partea de sus a termostatului caloriferului electronice cap si, de asemenea, puteti conecta la internet si il puteti controla prin internet, WIFI si smartphone. Robineti termostat sunt montate pe robinetul termostatic al radiatorului folosind o piulita de imbinare. Metoda de montare a capului depinde de tipul de supapa termostatica. Robineti termostat calorifer prezentate in magazinul nostru sunt furnizate cu trei adaptoare. Prin urmare, acestea pot fi atasate la orice tip de supapa termostatica. Dimensiunea filetului - M30*1.5.Electronice robineti termostat sunt programate saptamanal si controleaza automat temperatura camerei, dupa un program stabilit.Vana termostatica este deschisa sau inchisa de o tija controlata de un cap termic. Daca temperatura aerului din incapere a atins temperatura setata, capul termic apasa tija de pe supapa si blocheaza fluxul de apa calda in calorifer. Radiatorul se raceste si temperatura camerei scade. Cand temperatura de pornire a incalzirii este atinsa, termostatul elibereaza tija si supapa deschide obturatorul folosind un arc intern. Apa calda incepe din nou sa curga in calorifer si radiatorul se incalzeste.Capetele termice mecanice sunt independente de sursele de alimentare, dar necesita control manual. Electronic robineti termostat functioneaza pe baterii, automat dupa un program stabilit.Avantaje electronic robineti termostat :
 • raspuns mai rapid la schimbarile de temperatura aerului comparativ cu un cap termic mecanic;
 • capacitatea de a programa temperatura camerei timp de o saptamana;
 • capacitatea de a va conecta la Internet si de a controla prin smartphone si Wi-Fi.
Electronic robineti termostat poate fi conectat la Internet prin intermediul gateway-ului Zigbee 3.0 si al aplicatiei Smart life. La un gateway pot fi conectate 50 de termostate.Electronic robineti termostat va permit sa controlati temperatura camerei fara participarea dvs., conform programului instalat in termostat, sau de la distanta prin Internet si smartphone.
Puteti vedea pretul si caracteristici ale electronic cap termostat calorifer in descrierea termostatelor HYSEN HY366, HYSEN HY367 din magazinul nostru.


Cap termostat calorifer HYSEN HY367
Zigbee 3.0, programabil 24/7, 3 adaptoare, M30*1.5

Termostate pentru controlul aparatelor de incalzire

Pentru toate tipurile de incalzitoare
Pentru controlul aparatelor de incalzire, magazinul nostru ofera mai multe modele de termostate:
HY02TP; HY02TP-WiFi; WTS5000 Wi-Fi.
Termostatele au senzori de temperatura a aerului incorporati.
Aceste termostat ambiental functioneaza dintr-o retea de 220V si sunt conectate la o priza. Aparatele de incalzire sunt conectate la sursa de alimentare prin intermediul acestor termostate.
Preturile si caracteristici ale termostatelor pentru controlul dispozitivelor de incalzire pot fi vazute in descrierea termostatelor HY02TP; HY02TP-WiFi; WTS5000 WiFiin magazinul nostru.
Termostat ambiental HYSEN HY02TP-WiFi
socket(priza), WiFi, programare saptamanala

CENTRALINA ENSY HR-02, 8 circuite termice,fara fir

Controlul a 16 valve termice, 8 termostate, o pompa si cazan
CENTRALINA ENSY(controler wireless pentru incalzirea in pardoseala,regleta de cleme).
Magazinul nostru prezinta un wireless CENTRALINA ENSY HR-02 conceput pentru 8 circuite de incalzire a apei.
CENTRALINA ENSY HR-02 indeplineste mai multe functii:
 • functie de releu wireless pentru conectarea energiei la 16 servomotoare electrice ale supapelor termostatice, cazanului si pompei;
 • receptia si distribuirea comenzilor de pornire/oprire de la 8 termostate wireless pentru servo electrice, boiler si pompa;
 • conexiune centrala convenabila si fiabila a firelor pentru controlul colectorului de apa;
 • indicarea (controlul) functionarii tuturor actionarilor, cazanului si pompei.
Pentru a controla si gestiona 8 circuite de incalzire, este necesar sa conectati 8 termostate programabile wireless Ensy WT-08 la CENTRALINA ENSY HR-02. Distanta de conectare stabila (in linie dreapta) – 100m.
Termostatele Ensy WT-08 pot fi conectate la Internet prin intermediul gateway-ului wireless ENSY EGW-01 si al aplicatiei „Smart Life". Puteti conecta 8 termostate Ensy WT-08 la un singur gateway.
Dupa conectarea termostatelor la WiFi, termostatele pot fi controlate de la distanta de oriunde din lume unde exista internet. Intra in aplicatie prin smartphone-ul tau si seteaza temperatura dorita in incaperile in care sunt instalate termostate.
Intregul set poate fi achizitionat din magazinul nostru.

Preturile si caracteristicile acestor dispozitive pot fi vazute in descrierea CENTRALINA ENSY HR-02, termostatul Ensy WT-08 si gateway-ul wireless EGW-01 din magazinul nostru.


CENTRALINA ENSY HR-02
8 circuite termice,fara fir,controlul a 16 valve termice, 8 termostate, o pompa si cazan de incalzire